Volg ons:
Juridisch, Medisch
Branche erkenning
De opleiding Medisch Administratief Medewerker is een praktijkgerichte opleiding en dus perfect als je werkzaam wil zijn bij een zorginstantie, verzekeraar, huisartsenpost of -praktijk. In de zorgsector zijn administratieve mensen met specifieke kennis en sociale vaardigheden zeer gewild.
Klik hier voor een korte animatie over deze opleiding.
De opleiding Medisch Administratief Medewerker is op mbo niveau.
De opleiding is bedoeld voor degenen die werkzaam zijn of willen zijn bij een zorginstantie, verzekeraar, huisartsenpost of -praktijk.
Voor deze opleiding moet je over een vooropleiding als administratief medewerker beschikken of aantoonbare praktijkervaring. Affiniteit met de verzorgende sector is uiteraard belangrijk.
Het programma bestaat uit twee verplichte modules: Medische Terminologie en Medische Secretariaatspraktijk. U dient aan te kunnen tonen dat uw kennis m.b.t. Outlook, Word en Nederlandse taal op voldoende niveau is. Indien dit niet het geval is, zijn ook de modulen Nederlandse taal basis, Word basis en Outlook basis verplicht. Om je kennis en vaardigheden nog verder te verbeteren kun je de opleiding eventueel aanvullen met onderstaande cursus programma’s:
Gedurende deze module leer je de medische terminologie kennen van onder andere de anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie. Daarnaast werk je aan de juiste schrijfwijze en uitspraak van de terminologie.
Lees HIER meer over deze module.
Gedurende deze module krijg je inzicht in de functie-eisen, taken en verantwoordelijkheden van een medisch administratief medewerker. Bovendien leer je omgaan met patiënten van verschillende leeftijden, hun ziektebeeld en emoties. Verder leer je van alles over de Nederlandse gezondheidszorg, ziekenhuisorganisatie, arts en opleiding, specialisaties en overige beroepen in de gezondheidszorg, de huisartsenpraktijk, sociale wetgeving en zorgverzekeraars. Natuurlijk leer je alle ins en outs in de medische wereld kennen: postverwerking, archiveren, kaartsystemen, ICD-code, agendabeheer, het spreekuur, communiceren en specifiek patiëntvriendelijk telefoneren, klachtenafhandeling en werken aan de medische balie.
Lees HIER meer over deze module.
Deze opleiding wordt onafhankelijk geëxamineerd door IVIO Examenbureau. De kosten van het examen bedragen ca. 75,- euro per module. De examens worden modulair afgenomen, bij goed gevolg ontvang je aan het einde van de opleiding een diploma. Indien je tussentijds per module een certificaat wenst, zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen. Meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.
Voor meer informatie met betrekking tot het examen van IVIO examenbureau kun je contact opnemen met het inschrijfbureau.
Circa vijf klokuren per lesweek.
Deze opleiding wordt afgesloten met een examen. Wanneer je het examen bij IVIO examenbureau afrondt, ontvang je bij goed resultaat een landelijk erkend diploma. U sluit de opleiding af met een geaccrediteerd IVIO-diploma, dat maatschappelijk en door het bedrijfsleven erkend en gewaardeerd wordt.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.
Op zoek naar een baan binnen de huisartsenzorg? Wij werken samen met Huisarts Werkt.
De Medisch Administratief Medewerker Opleiding wordt in verschillende vormen aangeboden:
– Een avondopleiding (5 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.
– Een (zater)dagopleiding (3 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.
– Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.
*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten.
De Medisch Administratief Medewerker Opleiding kent verschillende startmomenten per jaar. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de lessen aansluiten op de vastgestelde examendata van NIMA en stemt daar de startmomenten op af.
De Medisch Administratief Medewerker Opleiding start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.
Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.
Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.
Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.
Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.
Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?
1150,- euro (vrijstelling van BTW)
Deze bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten gaat de opleiding wel van start, maar tegen een andere tariefstelling.
Dit betreft de cursusprijs voor de module medische secretariaatspraktijk en medische terminologie. Je kunt aantoonbaar maken dat je voldoende basiskennis hebt op het gebied van computervaardigheden.
Circa 100,- euro voor de volledige opleiding (incl. BTW)
De kosten voor een examen zijn inbegrepen in de opleidingskosten. Wanneer je het examen niet in één keer haalt, zijn de examenkosten voor de herkansing voor eigen rekening. Het IVIO kent één herkansing.
Het examen doe je op de locatie van De Laat Kenniscentrum. Het examengeld betaal je aan De Laat Kenniscentrum. De kosten voor het examen bedragen 95,- euro per examen (excl. herexamen).
Als je een vrijstelling wilt voor de onderdelen Word basis, Outlook basis en/of Nederlandse taal basis, moet je hiervoor een toets te maken waarmee je je kennis aantoont. Kosten voor de vrijstellingstoets bedragen ca. 60,- euro per toets.