Medische terminologie: de vijf W’s

Droom je van een succesvolle carrière als medisch assistent? Medisch secretaresses of medewerkers zijn werkzaam in de meest uiteenlopende organisaties, van ziekenhuizen tot privéklinieken of bedrijfsgezondheidsdiensten. Door de veranderingen in de zorg ontstaat er op lokaal niveau steeds meer vraag naar administratief personeel met medische kennis. In dit artikel leer je meer over de vijf W’s rond medische terminologie.

Voor wie?

medische terminologieEen opleiding waarin medische terminologie wordt bijgebracht kan voor verschillende doelgroepen interessant zijn. Ben je net afgestudeerd als secretaresse op MBO-niveau en heb je een passie voor werk in de zorg? Dan is een specialistische vervolgopleiding een perfecte vervolgstap. Ook wanneer je in een later stadium een carrière switch wilt maken en je kennis bij wilt spijkeren over medische termen is het een logische keuze. Vaak zien wij dat affiniteit of ervaring in de gezondheidszorg redenen zijn om voor een opleiding in het medisch vakgebied te kiezen.

Wat?

Medische terminologie is een vast onderdeel van een opleiding tot medisch administratief medewerker of medisch secretaresse. Het klinkt ingewikkeld, maar wanneer je hiermee aan de slag gaat zal je merken dat veel termen logisch zijn opgebouwd. Vrees dus niet voor een overlading aan Latijnse namen. Door middel van een combinatie van voor- of achtervoegsels en vaste termen wordt het begrijpen een stuk gemakkelijker. Medische terminologie is met name gericht op anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie. Daarnaast werk je aan de juiste schrijfwijze en uitspraak van de medische termen.

Wanneer?

Of je nu werkt in een organisatie met commercieel oogmerk of je uitsluitend bezighoudt met het leveren van de beste zorg, basiskennis van medische termen is noodzakelijk. In telefonisch, schriftelijk of persoonlijk contact dien je mee kunnen praten met de specialisten. Het takenpakket van bijvoorbeeld een medisch secretaresse is zeer gevarieerd. Het bijhouden van de administratie van patiënten, behandelingen. Je zorgt dat alles soepel verloopt binnen de afdeling of praktijk. Hierbij zullen ook taken horen als post, notulen en afspraken verwerken. Het contact met patiënten, artsen en laboratoriumpersoneel maakt het werk interessant en uitdagend.

Waarom?

Na afronding van de opleidingen in het medische vakgebied kun je aan de slag in bijvoorbeeld een ziekenhuis, huisartsenpraktijk, wijkgezondheidscentrum, verpleeghuis of bij een ziektekostenverzekeraar. Met een diploma of certificaat uitgegeven door landelijke examenbureaus wordt niet alleen je kennis, maar ook je CV versterkt. Met de verdieping kun je écht wat betekenen voor mensen.

Waar?

De Laat Kenniscentrum biedt verschillende opleidingen waarin medische terminologie aan bod komt: LSSO Medisch Secretaresse 1, LSSO Medisch Secretaresse 2, IVIO Opleiding Medisch Secretaresse en IVIO Medisch administratief medewerker. Bij ons vind je geen thuisstudies, maar juist een klassikale aanpak. Wij geloven dat samenwerking leidt tot meer kennis. Interesse in één van de opleidingen? Neem gerust contact op.